Snart har månaden gått

Det kommer inte bli någon dusch inne till månadsskiftet. Jag har förlikat mig med tanken. Nu har visserligen toan kommit. Hel denna gång vilket innebar lite mindre dramatik för den stackars chauffören som vågade komma tillbaka igen. Han sa bara -Jag har redan lyft på kartongen och allt låter helt. Stackars man.
Det har varit en väldigt intensiv vecka vilket inneburit väldigt lite inspiration för kvällsjobb. Det är svårt ibland att ladda om när man kommer hem på kvällen och köra ett race till. Man vill liksom bara sitta eller helst ligga i horisontellt läge och göra nada. 
Vi fick också veta att vår bergvärme kommer att borras först nästa helg så innan dess blir det inget vatten och ingen värme. 
I onsdags bestämde vi oss i alla fall för att göra ett ryck. Jag fogade duschen och Johan sågade golv. 
Jag gillar plattsättning och ska nog kika lite på om det inte finns någon spännande kurs som jag kan gå. Vore riktigt kul att bli både duktig och snabb så man kan göra en dusch på en dag istället för på en vecka. Johan började lägga ut och såga till de nya golvplattorna. I morgon ska de nog in. 

När det gäller syrrans hus så har det gått oförskämt bra. I måndags kom takbalkarna upp. I tisdags och onsdags la vi all masonit och spikade alla boardning. 
Vi lyckades till och med få på takpappen. Upp och ner på stegar och tak. Bära, kånka brädor och gud vet allt! Sjukt jobbigt var det i alla fall och jag har sällan varit så trött i kroppen som nu. Men, jag är samtidigt väldigt stolt över vårt jobb. 
Härom dagen var byggledaren på Ica maxi och handlade. De hade en tävling där man skulle uppskatta vikten på en salami som man kunde vinna. 
Gissa vem som gissade rätt! Tur sa jag, skicklighet sa byggledaren. 
3136 gram var rätt vikt och byggledaren gissade på 3112gram så nu har vi salami för all framtid i kylskåpet. Gillar ni 
korv, välkommen förbi på ett smakprov! 
Trevlig helg! 
A&J


I civil mundering

Att gå runt i arbetskläder hela sin vakna tid är varken roligt eller snyggt. Visst har det sina fördelar eftersom man inte behöver tänka på passformen eller på att färgkombinera över och underdel. Antalet kilo tvätt på en vecka blir också betydligt mindre när man bara byter det man har närmast kroppen. 
I morse när vi vaknade orkade varken jag eller byggledaren kliva i arbetskläderna. - Vi tar en förmiddag ledigt! En annan fördel med att sällan ha vanliga kläder är att när man äntligen öppnar garderoben för att sätta på sig något så har man typ glömt vad man har där inne och en fem år gammal tröja blir som en ny liten uppenbarelse. Whoop whoop! 
Som ofta när vi ska göra en utflykt så åker vi söder ut på ön. Att bara tuffa fram på småvägarna, kolla på gamla hus, hitta nya som man inte sätt tidigare, spana in dem som är till salu eller bara åka helt planlöst är så skönt. Dessvärre brukar det där med planlöst inte funka för oss eftersom jag måste veta att det finns mat på vägen. Att bara ge sig iväg och inte ha lunchen med sig eller veta var den ska intas är förenat med livsfara. För omgivningen. Så när lunchställe ska planeras mäter vi inte avståndet i kilometer eller mil, vi mäter i blodsockernivå. 
Majstregården låg inom okej nivå så det fick det bli.
Man kan inte åka till Majstre utan att äta mjukglass. Även fast byggledaren säger att den inte är lika god som när man var liten så tog det inte många sekunder innan ruddet var slut!
Några korta stopp på favoritplatserna på vägen hem. 
Öde strand som snart blir full av turister under några korta sommarveckor.
Vändburgs vackra raukområde.
Syrrans hus. Är väldigt stolt över vår arbetsinsats hittills. På en vecka murade vi upp kåken. I morgon ska taket börja byggas. 
I fredags lanserades den nya gotländska mjölken från Stava Mejeri! Älskar förpackningen, älskar mjölken och älskar att den kommer härifrån! Kommer alltid att finnas i vårt kylskåp från och med nu. 
Det här är det absolut bästa tiden på året. Syrenen slår ut och doftar barndom och underbart. Rapsfälten lyser gula starkare än solen och allt liksom vaknar till liv. Personligen tyckte jag att folk var lite väl dumdristigt modiga idag när de kom i shorts och linne. Min dunjacka satt minsann inte i vägen. 
Kunde inte låta bli att fota den här lilla killen som bor i hagen bredvid oss. Varken han eller hans mamma uppskattade min försök till gos och fotografering så det fick bli ett kort i farten.
Efter en skön utflykt åkte den civila munderingen av och arbetskläderna åkte på. 
Byggledaren tog tag i bygget av den vägg som ska hålla den beryktade toaletten på plats.
Jag bestämde mig för att lägga golvet i duschen.
Eftersom det inte finns en rak vägg i vårt hus så blir den här typen av arbete ganska svårt. Mycket mäta, pussla och försöka få det snyggt och rakt. 
Jag blev nöjd med mitt jobb och även byggledaren över sitt. Han sken som en sol över att "äntligen få börja bygga och slippa den där tätskiktsskiten"! Jag kan inte annat än hålla med.
Till freds med dagens insats intar vi nu horisontellt läge och förbereder oss för en ny dag. I arbetskläder. 
Ha en fantastisk vecka allihopa! 
A&J
 

Fascist är kanske att ta i...lite.

Precis som hemma hos alla andra består livet på Ajsarve av andra saker än renovering. Vardagssaker. Matlagning, städning, tvättning. Även om det sistnämnda inte görs hemma hos oss på grund av att vi varken har vatten inne eller tvättmaskin. Ännu! 
Till 99% är vi överens. Byggledaren och jag. Vilken är då den där ynka procenten som de träter om kanske du tänker...?
Det är inte disken, inte bäddningen eller matlagningen. Det är inte heller räkningar, toasits( det har vi ingen ännu) eller svärmor. Nä, hos oss har vi en akilleshäl som heter gräsmattan 
Jag kan hålla med om att fascist är ett hårt ord men gränsen är hårfin i det här sammanhaget och jag får verkligen anstränga mig själv för att välja ett mildare uttryck på min man. 
Byggledaren som drivit ett trädgårdsföretag anser sig ha all vetorätt om att gräsmattan får vara max 1cm lång. Jag undrar i mitt stilla sinne vem som vill bo på en golfbana och älskar när gräset är lite lagom långt och blommorna får växa fritt. 
Nyligen försökte byggledaren övertala mig om att vi VERKLIGEN behövde en åkgräsklippare. Hur ska vi annars kunna hålla gräsmattan kort och fin??? Åkgräsklippare är en stor passion i byggledarens liv. Att få åka runt, timme efter timme och se hur gräset blir kortare och kortare ger någon typ av optimal lycka som jag inte har en sekunds förståelse för. När gräsmattan är kort, är byggledaren glad. Riktigt glad. Vår gräsklippardiskussion slutade i alla fall med att jag sprang trädgården runt i tre timmar med handjagaren. Efter det har vi inte pratat något mer om åkgräsklippare.
Idag var det dags. Vi har gått som två katter kring het gröt och jag visste att det snart skulle vara dags. Vilken dag som helst. Gräsmattan började bli så där härligt mjuk, massor med blommor och man vill bara gå runt utan skor och känna gräset mellan tårna. 
Byggledaren grymtar varje gång han vistas på tomten och säger att det inte är ordning. Jag, som i vanliga fall är en oslagbar mästare på ordning och som byggledaren gärna påpekar, en pedant,har inga som helst problem med att gräset är 5, 7 eller 10 cm långt. 
Jag kom att tänka på när jag var liten och pappa skulle klippa gräset. Mamma var inte glad. Hon älskade de vilda blommorna och det gick till och med så långt att när regionens kantklippare kom farandes på vägen för att klippa de vackra vägrenarna så rusade hon ut, viftandes med armar och ben och fick alltid chauffören att lyfta på klippbordet och spara blommorna framför just vårt hus. 
Men idag skulle det som sagt ske. Tre nya timmar bakom klipparen och husfriden är total. Jag kan dock inte låta bli att retas en aning och "spar" ibland ett litet irriterande strå här och där....bara för att jag kan.
Bygget
Vi har byggt också. Idag har vi jobbat med golvet.
Först skulle det göras rent. Skrapning och dammsugning för att få bort alla rester av gammal fix. 
Efter noggran rengöring var det dags för primer. 
Därefter skulle tätskiktsduken rullas ut. Noggrann mätning så att allt blir tätt och rätt. 
Sist men inte minst, tätskikt över rubbet.
 
I morgon kanske vi kan börja bygga väggen till toan. Om den nu tänker komma någon gång....i helt skick.
Jag längtar efter en lång varm dusch. Inomhus.
A&J