Potatislandet

Vid ett svagt tillfälle nämnde jag att det skulle vara mysigt med ett litet potatisland. Några rader med potatis, kanske lök, sallad och en morot. 

Eftersom vi har en hel del kvar att renovera och att få till ett kök ligger ganska många pinnhål högre upp än ett potatisland så har jag inte tagit upp det ämnet igen. 
Idag kom det dock på tal. Inte av mig utan av byggledaren. 
- Nu kör vi några timmar på vinden och sedan gräver vi ett potatisland! 
- Men...det är inte alls viktigt, det är väl viktigare att vi blir klara med vinden?
-Ska vi ha potatis till midsommar så måste den ner nu! 



I min värld gräver man ett land och sätter ner potatis. Det gör man INTE i byggledarens. I hans värld "bygger" man ett potatisland! 

- Varför mäter vi så himla noga...? Ska det inte bara ner några potatisar i jorden?
- Hur ska jag kunna beräkna åtgången av virke till kanterna om vi inte vet de exakta måtten...?
Som ni säkert lärt er vid det här laget så finns det vissa ämnen och vissa diskussioner som man bara vet när det är läge att släppa taget om här på Ajsarve. Potatisland är tydligen ett.




Förra veckan kom elektrikern Karl-Erik hit och förberedde all el på vinden. 

Det inte helt lätt att veta var och hur man vill ha sin belysning när det är så ofärdigt som på vår vind. 
Uttag, hängande lampor, spotlights...
Nu hade vi ju gjort en exceptionellt snygg elritning till Karl-Erik som han förvisso skrattade åt men det blev ändå tusen frågor och många beslut som skulle tas på en gång. Nu är i alla fall elen dragen och vi har börjat sätta panel i taket på det som ska bli kök. 

När den här delen är klädd med panel och fönstret utbytt så ska hela golvet rivas bort så vi får ett kök som är öppet upp till nock.


Förutom att vi nästan fick på panel i hela taket idag så slipade jag också alla takbjälkar. Lika bra att göra det nu medan golvet ligger kvar. I helgen ska de oljas in och sedan ska de vara färdiga. 


I förra veckan kom det ju ett stort paket till Stella och jag lovade att innehållet skulle presenteras i nästa inlägg. 


Eftersom vi verkligen gillar att cykla och gärna ganska långt så vill vi att Stella ska kunna hänga med på våra utflykter. En cykelvagn för hund blev resultatet och nu åker hon som den prinsessa hon är när det blir för långt att springa. 


Härom kvällen åkte vi till havet och gick en promenad. Tycker själv att vi har varit på ganska många vackra platser runt om i världen men den här ön är verkligen magisk. Ljuset, havet, dofterna och stillheten...

Det går inte annat än att älska det här stället.
Ta hand om varandra.

Kommentarer :

#1: Anonym

Ska bjälkarna målas vita nästa vecka😍😍😍😍😍😍😍

Svar: Haha! Nix, de här ska förbli trärena och oljade. Det har byggledaren bestämt😄
Anna

skriven

Kommentera inlägget här :