Äntligen

Här kommer en snabb uppdatering på vad som händer på Ajsarve.
Byggledaren sitter i skrivande stund på ett flygplan på väg mot Thailand för att hämta hem Stella. Om mindre än 48 timmar är landar hon! Som jag längtar. Både efter henne och byggledaren. Han har dock bara varit borta en dag men det spelar tydligen ingen roll för det känns tomt här ändå.
Tro det eller ej men vatten och bergvärmehål är borrat!

Trädgården ser ut som en krigszon och just nu finns det inget vatten över huvudtaget (ett steg fram och två bak...?) men förhoppningsvis kan vi koppla in rubbet i nästa vecka och då kanske, jag säger kanske vi kan duscha inne...

Till helgen får vi fint besök! Ska bli underbart att fylla huset med efterlängtade vänner. Jag saknar onekligen dem också.
Jag lägger ut en liten varning redan nu om att det kan bli så att nästa inlägg handlar väldigt mycket om en liten hund. Vi får väl se!
A& J

Midsommartid

Veckorna går rasande fort och nu är det strax midsommar. Vi far som galningar mellan arbeten och husrenoveringen men den här veckan har byggledaren lagt några hela dagar i badrummet för att göra klart det sista och det blir så fint. Ännu återstår montering av toaletten och några smågrejer till men det börjar verkligen ta form.
Elektrikern Carl-Erik(alias Steve Martin) har varit här och gjort klart elen. Belysning i badrummet och helt ny elcentral. Känns skönt att få bort alla gamla ledningar och börja om på nytt. Det är svårt och viktigt med belysning. Man vill ha ett varmt och behagligt ljus samtidigt som det ska ge en bra effekt och komma från rätt håll. Just nu känns det som om vi lyckats ganska bra med både placeringen och effekten. Vi får väl se hur det känns när vi väl står där framför spegeln och ska borsta tänderna. 
Handfatet är inte monterat ännu men ser ut så här. Det är gjort av kompositmaterial och helt matt på ytan. Jag gillar det skarpt. Både på grund av formen och utseendet. 
Blandaren sitter inte heller fast ännu men är supersnygg till handfatet.
Anledningen till att inte grejerna inte sitter fast är att vi ännu väntar på bergvärme och ny brunn. När det är på plats kan rörpularen komma och koppla in allt. Vi väntar. Lite mindre tålmodigt nu...
Spegeln är uppsatt och hela möbeln är putsad. 
Fönstret som är gjort av ek har skrapats och oljats in. Istället för att byta ut det vackra fönstret mot ett nytt som det inte blåser in igenom har vi bestämt oss för att skaffa ett par innerbågar. De kan vi sätta i under de kalla månaderna och ta bort på sommaren. Fiffigt! 
Jag är ganska stolt över dörren. Det tog några timmar att skrapa den ren men så här efteråt , när den väl hänger på plats så känner jag mig nöjd. 
Nu kan vi som sagt inte göra något mer innan värmen är på plats. Känns ganska frustrerande att se allt klart men inte kunna nyttja det. Jag sysselsätter mig istället med att försöka leta korgar till badrumsmöbeln. Om någon har bra tips på var de säljer snygga korgar, gärna med lock (typ den här)
så hojta gärna till. 
Har också hittat en ursnygg tvättkorg som jag tror ska få flytta in på Ajsarve. 
A&J

Hur går det egentligen...?

-Hur går det egentligen med badrummet? 
Frågan kommer flera gånger i veckan och ja, ibland undrar jag detsamma...
Vi väntar på att få bergvärmen installerad och eftersom det har dragit ut lite på tiden så har energinivån på arbetstakten sjunkit några grader. Det känns segt helt enkelt. Vi vill bara bli klara och gå vidare till nästa projekt. 
Men här kommer en uppdatering om veckan som gått på Ajsarve och visst närmare det sig...
Duschen har fått fogar på både väggar och golv. Tålamodsprövande och ganska meckigt tyckte jag. Byggledaren får ibland komma till undsättning när jag vill att det ska bli fortare färdigt än vad som är möjligt. 
Att lägga plattor som är 60x60 cm är svårt. Vi visste att det skulle bli en utmaning så vi började med att lägga ut alla plattor på rätt plats. Sedan skar vi till de som skulle ligga mot väggen och runt avloppen. Puzzlade, måttade och försökte få allt på samma nivå. 
Efter några timmars jobb kände vi oss nöjda...
och dagen efter kunde hela golvet fogas. 
Vi är glada över att vi valde de här ljusa plattorna. Det ger en känsla av både kalksten och betong på samma gång. 
Här fogar vi för fulla muggar
En sticka? Det vi från början trodde var en sticka i fingret var troligtvis något annat. När byggledarens vänstra pekfinger svullnade upp och började ändra färg åt det rödlila hållet tyckte jag att det var dags att besöka vårdcentralen. Den unga AT-läkaren måste ha varit trött på snoriga näsor och magknip för han såg väldigt glad och förväntansfull ut när vi kom in och han sa att det där måste öppnas upp och tömmas på var. En liten operation helt enkelt! 
En hästkur med bedövning, en skalpell och en veckas penicillinkur var allt som behövdes innan vi, efter 30 minuter var vi på väg tillbaka hem med fingret i paket. Byggledaren och läkaren var helt överens om att minst 10 dagar på soffan med fullständig uppassning och praliner skulle påskynda läkningsprocessen som annars kunde bli både långvarig och komplicerad. 
Den gubben gick inte! 
Efter den lilla äventyrliga utflykten bestämde vi oss för att påbörja putsningen av väggarna i badrummet. 
Om golvläggningen var knepig så var den rena barnleken mot den här putsningen.
Specialprimer och sedan två tunna lager puts på det...
Väggen där bergvärmepumpen och tvättmaskinen ska stå fick bli "provvägg". Målet är att ha alla väggar färdigputsade till helgen som kommer för då ska ev också bergvärmen komma på plats. Vågar man hoppas...?
Bättre än jag hoppats på blev däremot födelsedagen. 
Jag önskade mig soluppgången i födelsedagspresent och 02.50 lämnade vi Ajsarve och åkte söder ut mot Faludden. I varsin sovsäck, liggandes på stranden fick vi sedan se himlen färgas eldröd.
Efter soluppgången somnade vi om några timmar innan det var dags för frukost på stranden. 
Cyklartur runt Sudret stod på schemat och vi utforskade varenda liten stig vi inte varit på tidigare. 
Vi bor på en magisk plats. På riktigt
Det är ju väldigt svårt att förmedla en skön känsla via en bild så ni får helt enkelt tro på mina ord eller ännu bättre, komma hit och uppleva det själva! 
Snart kan vi förhoppningsvis erbjuda både toa och dusch inomhus!




A&J