Den "lätta" bron

Tänker inte tråka ut er med en massa ursäkter om varför det var länge sedan jag skrev om händelserna på Ajsarve. Tiden räcker helt enkelt inte till. Nog om det. Nu tänkte jag berätta om när bron skulle på plats vilket är betydligt mer spännande. 
Sedan dag ett, den dagen vi var på visningen av Ajsarve, har byggledaren sagt att han ska ha en glasbro mellan trapphuset och sovrummet. 
Många beslut, ändringar och kompromisser har gjorts i det här huset sedan dess men glasbron, den har liksom varit helig på något sätt. 
Vart efter sovrummet och köket börjat ta form har också bron blivit mer aktuell. Under lång tid gick vi på en planka lika bred som vid en kölhalning ungefär. 
För många stackars besökare kändes det nog exakt just så när de vita i ansiktet vinglade över plankan och kastade sig in i sovrummet och säkerheten. Ett snedsteg och det är det sista du gör...typ. 
(null)
Kan hålla med om att det var lite olustigt att vakna mitt i natten och inse att man måste gå ner på muggen. Man var rätt klarvaken när man efter att ha utfört ett mindre cirkusnummer äntligen ramlade tillbaka ner i sängen. 
Vid det här laget vet ni ungefär också hur det brukar gå till när byggledaren och jag ska utföra grejer tillsammans som väger över 200 kg! 
Byggledaren säger- Det här är lätt! Jag får panik och ropar -Jag orkar inte! 
Nu stod alltså bron där ute på släpet och skulle inte bara in i huset utan även 2.5 meter upp i luften och monteras.
-Lätt, sa byggledaren.

(null)
Efter några gemensamma kraftansträngningar fick vi i alla fall ner bron ifrån släpet och vidare in i köket.
-Herregud! Den är ju svintung, frustade jag med panik i rösten. 
-Lätt, sa byggledaren och tittade smått irriterat tillbaka.  (null)
Jag kan förstå om ni nu tittar på den bilden och tänker, han har ju faktiskt helt rätt igen den där byggledaren. Det där ser ju verkligen lätt ut. Själv var jag livrädd i det här skedet. 
Byggledaren var fast besluten att bron skulle upp och jag visste att det inte var läge att börja säga emot. -Det här går lätt! 
(null)
Låt er inte luras av det där leendet. Det är inte äkta! 
Efter att jag mer eller mindre tvingat byggledaren att strategiskt göra upp en minutiös plan för hur den här monteringen skulle gå till satte vi igång. 
Att i över huvudtaget få upp den på de här pallbockarna var en prövning. Jag vet, det ser lätt ut! 
(null)
Om jag gärna vill ha både hängslen och svångrem och byggledaren helst inte vill ha några byxor alls typ så förstår ni på ett ungefär hur långt i från vi är varandra när det snackas säkerhet. Nu hade ju jag ett litet övertag då förhandlingen kunde slutat med att byggledaren fått montera bron själv och där gick gränsen även för honom. Så hängslen och svångrem fick det bli. 
(null)

(null)
Med hjälp av spännbanden kunde vi hissa upp bron en liten bit i taget. Palla under med diverse saker och sedan hissa en liten bit till. 
(null)

(null)

(null)Efter ett par timmars hårt arbete, och då menar jag verkligen hårt, var bron äntligen på plats. 
(null)

(null)
(null)
Golvet är som ni ser inte av glas ännu eftersom det är special special som byggledaren säger och eftersom säkerhet är högsta prioritet ( för mig alltså) så vi väntar tålmodigt på att det ska komma. 
Mycket nöjda med vår coola bro kan man nu utföra sina nattliga toabesök utan att riskera livet. 
Förutom att bron är på plats så är köket monterat och de gjutna bänkskivorna och barbordet på plats. (Det var inte heller lätt!)
(null)
(null)

(null)
Ikväll kom även lådbeslagen upp. 
(null)
Om några veckor är det jul och då ska det firas på Ajsarve. Skinka, gran, julklappslek och en oändligt lång spellista med julens alla låtar.
Då kommer även köket att vara klart. 
Hoppas jag.
Ta hand om varandra! 
A&J