Nej, det var inte bättre förr...

Letade efter några papper idag och råkade hitta den gamla objektsbeskrivningen på Ajsarve. Jösses! 

Insåg att vi har lagt ner en och annan timme på den här kåken och tänkte dela med mig av några före och efter bilder. Håll i er! 

Hallen före och efter

Badrummet före och efter

Sovrum/vind före och efter

Garderoben innan och efter

Köket innan och efter. 

Ja, nu är det ju inte riktigt klart ännu men jag kunde inte hålla mig från att visa skillnaden. 
Helgen gick åt till att lägga in golvet i köket.
Flytspackel och vattenpass. Det är min byggledare det! 
 

När plattorna skulle läggas på plats fick byggledaren krypa runt på knä medan jag bestämde vilken platta som skulle ligga var och åt vilket håll. 

-Löjligt, sa byggledaren som tyckte att alla plattor såg likadana ut. 
- Millimeter, svarade jag bara och sedan flöt golvläggningen på utan vare sig fler kommentarer eller diskussioner om placering eller utseende. 

I förra veckan var även Per här igen. Den här gången ska han hjälpa oss med glasbron som ska gå mellan sovrummet och trapphuset.

Mätning, funderingar, knasiga vinklar och ännu knasigare idéer. Stackars Per. 

Men jag tror ändå att han tycker att det är lite kul. Vem vill inte göra saker man inte gjort förut? 

Fortsättning följer när köket ska börja hängas, bänkskivor ska gjutas och broar ska byggas. 
Det är på Ajsarve det händer.

Ta hand om varandra! 

A&J

Jag älskar min garderob!

Ojojoj vad det händer grejer här på Ajsarve! 

Byggledaren är min hjälte i alla avseenden men just nu har stackarn fått jobba alldeles för mycket på egen hand. Jag har haft näsan i böckerna större delen av tiden som jag varit hemma och därför bara gjort små mindre viktiga punktinsatser. 
I förra veckan åkte jag till Stockholm en dag och när jag kommer hem sitter den nya dörren på plats! 


Samtidigt som dörren kom levererades också mattan till garderoben. 

När den skulle läggas in fick jag släppa böckerna och rädda byggledaren ur en intensiv brottningsmatch med 20kvm heltäckningsmatta.
Nu ligger den på plats och det är bara några justeringar mot det blivande badrummet och listningen kvar.

Både byggledaren och jag(okej,kanske mest jag) har haft en klar bild över hur vi vill att vår övervåning ska se ut med sovrum, walking closet och badrum. Eftersom det är snedtak på hela övervåningen så har garderoben varit en utmaning. Vi bestämde oss så klart för Ikeas Stolmen som inte längre finns i deras sortiment. Smart tänkt. 

Efter mycket letande hittade vi 2 st på blocket som hämtades i Stockholm och transporterades hit. Två skulle alltså bli en!  
I helgen var det äntligen dags att börja sätta ihop den! 


Stänger, hyllor, byråar och ännu fler stänger! Vilket jäkla jobb det var. Som ni också vet så lever jag ju ihop med 

Mr Millimeterpassning och ska man måtta allt på millimetern,med vattenpass, i ett hus från 1600-talet, ja då tar det banne mig sin tid! 
-Måste det vara på millimetern?
-Det är klart! Annars liknar det skit och då kan vi lika gärna hålla på med balsnören och halm! 
-Öhhhh....okej. 
Fattade inte riktigt liknelsen men förstod ändå så mycket som att det var bäst att knipa igen och fortsätta mäta. På millimetern. 

Tillslut kom allt på plats. Rakt, i lod, i vikt och jag vete tusan alla sätt man tydligen kan måtta in en garderob på. 

Jag är SÅ himla nöjd och älskar min nya walking closet. Det är nästan så att jag tycker att det borde vara en rättighet att faktiskt få ha en. 
Lite spotlightbelysning ska upp på bjälkarna, en spegel ska in och sedan är det där ni kommer att hitta mig! For ever! 

När jag krävde att byggledarens kläder skulle hängas upp färgkoordinerat i garderoben så försökte han starta någon typ av argumentation kring varför det var så viktigt att kläderna skulle hängas upp på det viset.

Det räckte med att jag sa ordet MILLIMETER så,vips var kläderna på plats. Färgkoordinerade och i lod. En rak och tydlig kommunikation är som balsam för ett förhållande. Jag älskar verkligen min byggledare! 



Hela köket är målat! Väggar och skorsten. (Jag har inte gjort ett dugg) 

Nu ska vi äntligen börja lägga golv och sedan kan vi hänga kök. 

Jag längtar verkligen tills köket är klart. 

I snart fjorton dagar har det regnat konstant. Från alla håll. Att kliva upp på morgonen, ta på sig kläder, ytterkläder och regnkläder för att kunna gå ut och käka en macka till frulle är inte kul. 
Just nu framgår det tydligt varför vi tillbringat de senaste åren utomlands när hösten och vintern kommer. 
Byggledaren surfar dagligen på utlandsresor, kryssningar och andra tänkbara alternativ till att kunna lämna regn, mörker och kyla. 
Vi har inte ens lyckats hittat en enda kantarell fast skogarna tydligen sväller över av svamp! 

Nej, hösten suger och försök inte komma med att det är "så mysigt att krypa upp i soffan med tända ljus". 

Bilden ovan symboliserar tydligt våra känslor för den här och närmast kommande årstid. Vi får helt enkelt ta skydd i garderoben bland våra färgkoordinerade kläder.
Ta hand om varandra. 
A&J


Idag firas det på Ajsarve!

Jag erkänner att just nu är det här världens mest ouppdaterade blogg. Skrev nämligen ett låååångt inlägg för någon månad sedan och när jag publicerat det så upptäckte jag förstås ett stavfel. Eftersom jag verkligen ogillar stavfel så skulle jag rätta till det lite snabbt. Ett par tryck på telefonen och vips var hela inlägget ett stort kaos. 

Bilder och text, huller om buller! Jag blev allvarligt sur på bloggen, telefonen och allt annat runt omkring. Nu är vi sams, bloggen och jag och därför tänkte jag försöka mig på ett inlägg igen. Det positiva med att uppdatera bloggen så där en gång i halvåret är ju att det finns massor att skriva om. Håll i er för här kommer en speed uppdate! 

Golvet i köket är gjutet och klart. Nästa vecka hoppas vi på att kunna lägga in klinker.  

Det blir samma golv som i badrummet och hallen. Stora ljusa plattor som är som en blandning mellan kalksten och betong. Älskar dem och tror att det kommer att passa riktigt bra i köket. 

På vinden har vi putsat och målat alla väggar och garderoben är inköpt. Nu väntar vi på heltäckningsmattan till min "walk in closet" och sedan flyttar vi upp. Det ska bli otroligt skönt att få ett riktigt sovrum. 

Vi provsov på vinden några dagar i somras när vi hade huset fullt med besök och jösses vad gott vi sov. Byggledaren snarkade så det knakade i takbjälkarna men just där och då gjorde det ingenting. 

Vi har också hunnit bygga en skjutdörr av det gamla golvet i köket. Den sitter nu uppe på vinden i vårt sovrum. Tyckte att den blev kalasfin och samtidigt är det roligt att återvinna material från huset. 

Själva skenan och hjulen fick vi beställa från USA eftersom vi så klart hittat en modell som inte gick att få tag i i Sverige. 
Nu ska vi bygga en ny trappa i trapphuset och sedan en landgång in i vårt sovrum. 
Byggledaren har bestämt att den ska vara av glas. 

Altandörren levererades för någon månad  sedan och sitter nu på plats. Det blev ett helt nytt rum när den kom i. Är glad att vi tog tio spröjs på varje dörr eftersom det passar bra ihop med resten av huset och alla gamla fönster. 

Idag kom det en stor lastbil in på gårdsplanen. Det var köket! Eller rättare sagt lådor och fronter från Picky Living. Stomarna hämtade byggledaren på Ikea för några veckor sedan. 

Nu ska allt från Picky living målas i samma färg som på bilden ovan. Samma beslag ska monteras och sedan har vi förhoppningsvis ett kök som ser ut som på ritningen. 

Dagens mål var att hinna putsa alla väggar i köket. I morgon ska byggledaren ge sig på att putsa hela skorsten. Det kommer att bli så fint när den är klar. 


Det har varit en fantastisk sommar på Ajsarve. Trots att vi jobbat, pluggat och renoverat som tusan så har döttrar, söner, svärsöner och vänner förgyllt våra dagar.

Ikväll firar vi på Ajsarve. Vi firar att byggledaren har fått ett nytt, spännande och utmanande arbete som börjar om några veckor. Vi firar att jag är en flitig student som läser mina läxor och att det mot alla odds fastnar ett och annat ord av det jag läser. Vi firar också att köket kom idag, fyra veckor för tidigt! 

Mest av allt firar vi att vi har varandra. Nästa inlägg kommer närmare jul men om mindre än två månader! Jag lovar! 

Ta hand om varandra! 
A&J