Ra(Balder) på vinden

Vi har början till en berg- och dalbana på vinden! Ni vet en sån där gammal hederlig i trä som knakar när man kommer farande och som böljar fram i mjuka vågor. Nu tänker ni kanske att så illa kan det väl ändå inte vara....


Jo, det kan det och nog är likheten slående?

Skulle vi få hålla på ett tag till så hade vi snart haft en hejdundrandes åkattraktion där uppe på vinden. Åksjukepiller delas ut i hallen nere.
Det är en stor utmaning att bygga när det ser ut så här men samtidigt är det ju därför vi älskar Ajsarve så mycket. De böljande taken, sneda golven och känslan som finns i huset är unik på alla sätt. 
Nu är i alla fall stödbensväggarna på plats och på onsdag kommer elektrikern och röris för att dra det sista i väggarna innan vi smackar igen rubbet.


Vinden ska ju innehålla sovrum, walking closet( jag är sååååå lycklig!!) och badrum. 

Eftersom toaletten ska få en vägg och en dörr så var det också läge att mäta ut var dessa skulle stå och sätta upp reglar för väggen.

Vi mätte, la ut plankor på golvet som symboliserar duschen  och "byggde" upp med isoleringsbalar för att få en liten aning om hur det skulle kunna se ut när det blir klart med toavägg och badrumsmöbel. 


Efter noggranna uträkningar och en och annan kompromiss kunde vi regla upp väggen och skiva igen. Det är ett roligt moment i byggandet för det blir sådan skillnad när det blir väggar i ett rum. 

Vi gjorde samma sak med väggen ner mot köket som också kommer att få en stor skjutdörr som ska kunna dras för när man inte vill se ner i kök.Den tänkte vi tillverka  av en stålram som vi staplar golvplankor i. 

I potatislandet växer det så det knakar. Bönor, potatis och chili stretar sakta men säkert upp mot solen och snart är det dags att ta bort väven. 

Jag tänkte avsluta det här inlägget med "Byggledarens lista".

Byggledaren har numera ett mycket längre tålamod än för så där åtta, tio år sedan. Då var det exceptionellt kort. 
Nu är det lite...längre. 
Skönt för oss båda även om man ibland skulle önska att det var kanske dubbelt så långt när det kommer till grejer som inte riktigt funkar som de ska. 
För att underlätta livet en aning för byggledaren har vi upprättat en
 "ska dö lista". 
På den listan skrivs de saker upp som efter renoveringens slut ska få skjutas sönder och pulveriseras med byggledarens hagelbössa. 
Det här har visat sig vara en mycket effektiv, lugnande och pedagogisk metod som jag varmt kan rekommendera till alla som bor med en byggledare. 
Byggledarens lista hittills:
1) Dammsugaren
2) Frysen
3) Vattenkokaren 
4) Kylskåpet ( fast det är lånat så det kommer inte att stå kvar på listan)

Ta hand om varandra!
A&J

Kommentera inlägget här :