I civil mundering

Att gå runt i arbetskläder hela sin vakna tid är varken roligt eller snyggt. Visst har det sina fördelar eftersom man inte behöver tänka på passformen eller på att färgkombinera över och underdel. Antalet kilo tvätt på en vecka blir också betydligt mindre när man bara byter det man har närmast kroppen. 
I morse när vi vaknade orkade varken jag eller byggledaren kliva i arbetskläderna. - Vi tar en förmiddag ledigt! En annan fördel med att sällan ha vanliga kläder är att när man äntligen öppnar garderoben för att sätta på sig något så har man typ glömt vad man har där inne och en fem år gammal tröja blir som en ny liten uppenbarelse. Whoop whoop! 
Som ofta när vi ska göra en utflykt så åker vi söder ut på ön. Att bara tuffa fram på småvägarna, kolla på gamla hus, hitta nya som man inte sätt tidigare, spana in dem som är till salu eller bara åka helt planlöst är så skönt. Dessvärre brukar det där med planlöst inte funka för oss eftersom jag måste veta att det finns mat på vägen. Att bara ge sig iväg och inte ha lunchen med sig eller veta var den ska intas är förenat med livsfara. För omgivningen. Så när lunchställe ska planeras mäter vi inte avståndet i kilometer eller mil, vi mäter i blodsockernivå. 
Majstregården låg inom okej nivå så det fick det bli.
Man kan inte åka till Majstre utan att äta mjukglass. Även fast byggledaren säger att den inte är lika god som när man var liten så tog det inte många sekunder innan ruddet var slut!
Några korta stopp på favoritplatserna på vägen hem. 
Öde strand som snart blir full av turister under några korta sommarveckor.
Vändburgs vackra raukområde.
Syrrans hus. Är väldigt stolt över vår arbetsinsats hittills. På en vecka murade vi upp kåken. I morgon ska taket börja byggas. 
I fredags lanserades den nya gotländska mjölken från Stava Mejeri! Älskar förpackningen, älskar mjölken och älskar att den kommer härifrån! Kommer alltid att finnas i vårt kylskåp från och med nu. 
Det här är det absolut bästa tiden på året. Syrenen slår ut och doftar barndom och underbart. Rapsfälten lyser gula starkare än solen och allt liksom vaknar till liv. Personligen tyckte jag att folk var lite väl dumdristigt modiga idag när de kom i shorts och linne. Min dunjacka satt minsann inte i vägen. 
Kunde inte låta bli att fota den här lilla killen som bor i hagen bredvid oss. Varken han eller hans mamma uppskattade min försök till gos och fotografering så det fick bli ett kort i farten.
Efter en skön utflykt åkte den civila munderingen av och arbetskläderna åkte på. 
Byggledaren tog tag i bygget av den vägg som ska hålla den beryktade toaletten på plats.
Jag bestämde mig för att lägga golvet i duschen.
Eftersom det inte finns en rak vägg i vårt hus så blir den här typen av arbete ganska svårt. Mycket mäta, pussla och försöka få det snyggt och rakt. 
Jag blev nöjd med mitt jobb och även byggledaren över sitt. Han sken som en sol över att "äntligen få börja bygga och slippa den där tätskiktsskiten"! Jag kan inte annat än hålla med.
Till freds med dagens insats intar vi nu horisontellt läge och förbereder oss för en ny dag. I arbetskläder. 
Ha en fantastisk vecka allihopa! 
A&J
 

Kommentarer :

#1: Packe

Nuuuuu jäklar , nu börjar det hända saker, kul.
Syrrans hus är typ klart men lite dragigt och inte regntätt.
Syns snart

P

skriven

Kommentera inlägget här :