Ett liv i lyx

Dagar blev till veckor och veckor till en månad. Tiden, lusten och orken att renovera rann av oss i all väntan på hantverkare som lovade men inte dök upp.
Dag ut och dag in. Jag har en viss förståelse för att det kan strula till sig och att man måste skjuta upp en sak men därifrån till att inte respektera andra människors tid är inte okej!
Nu lyfter vi dock blicken, sjunger i duschen och går vidare.
Eftersom det var länge sedan jag skrev så ska jag ge er en återblick på vad som hänt på Ajsarve den senaste månaden.
En gigantisk lastbil med släp rullade in på gårdsplanen som en hägring. Man längtar så mycket att man till slut tror att man ser saker som inte finns. Den här gången var det faktiskt på riktigt!

Det borrades ett sjujäkla djupt hål i trädgården och även fast det såg ut som ett slagfält efteråt så var humöret på topp. Ett steg närmare lite värme.
Ny vattenbrunn på framsidan borrades och vattnet forsade fram. Gott och friskt.
Å så kom Stella! 
Mitt i allt kaos var det dags för byggledaren att ta en overnight i Phuket. Han lämnade Visby flygplats på onsdag förmiddag. Flög via Moskva till Phuket och sov en natt på ( eller dag beroende på viken tid man räknar med) på ett skabbigt hotell. Drygt 48 timmar senarel gled de ut genom ankomsthallen på Arlanda.
Det var ett happy moment och glädjen gick nog inte att ta miste på hos någon av oss. Många månaders oro och längtan var äntligen över.
Incheckningar, flygresor, tull och diverse papper. Allt hade gått bra och det var en trött husse och extremt trött vovve som äntligen kunde koppla av.
Bara för att borrningen var gjord så betyder ju inte det att vattnet automatiskt börjar rinna i badrummet. Tråkigt nog! Grävning, elektriker, rörmokare! Alla måste komma och göra sin del för att det hela ska funka. Här håller röris på med bergvärmepumpen.
När vi ändå höll på med inkoppling av vatten så tyckte vi att det var det lika bra att dra in det i stenhuset direkt. Där ute kommer det ju att bli kök, badrum, två sovrum och ett stort vardagsrum på övervåningen. Någon gång i framtiden.
Så med borrningen gjord och pumpen inkopplad var det dags att äntligen montera toalettstol, handfat och dusch.
I går kväll, fredagen den 16 juli 2016 var första gången i historien som det rann vatten i huset på Ajsarve. Det var ett spännande ögonblick när vi vred på kranarna och spolade i toan för första gången! För att inte tala om första duschen inomhus! Vattnet från takduschen spolade bort all irritation, all väntan och all lust att inte renovera. Nu ska vi göra klart de sista små detaljerna så som att bygga in pumpen, hitta fina hängare till handdukarna och korgar till badrumsmöbeln. 
Nu ska vi njuta av ett liv i lyx några dagar med varmvatten,innedusch, toalett och en helt underbar Stella innan vi drar igång med nästa projekt som blir hallen.Jag lovar bättre uppdatering framöver nu när jag inte är irriterad längre.

Njut av sommaren och varandra!
A&J