När man väntar på en hantverkare!

Att gå och vänta är inte familjen Skoggrens bästa gren. Då blir det gärna lite irritation och dålig stämning i leden och man vill bara att det ska vara klart så man får jobba på. Komiskt nog väntar vi nu på en hantverkare som ska komma och göra lite jobb innan vi kan gå vidare. 
Golvet
I lördags var vi inne i Visby på Snickens stora vårmässa. Vi visste inte riktigt vad vi letade efter när vi kom dit men eftersom vi måste ta ett beslut om hur vi ska göra med golvet i badrummet så kollade vi in lite kakel och klinker. 
Tankarna kring golvet har varit många den senast tiden och det sista budet var att gjuta ett betonggolv och sedan slipa det. Det var vår plan ända tills vi hittade det här golvet.

Helt underbara plattor i 60x60 som även fanns i en ljusare grå ton.

Det kommer från Höganäs egna tillverkning och heter Reden. Vi föll direkt för den mörka stenen och eftersom det var 30% på allt från Höganäs just den här helgen så kändes även priset okej. Det kommer att bli Gotlands snyggaste badrumsgolv! 
Badrumsmöbel
När väggarna var gipsade kunde vi gjuta fast bottenplattan för den kommande badrumsmöbeln. 
Mäta, testa, göra om, såga till, göra om igen. Ibland är jag väldigt imponerad över byggledarens tålamod och noggrannhet. Själv kan jag någon gång då och då tycka att det är väl "bara" att sätta fast...men icke sa nicke. Det kan bara göras på ett sätt. Rätt sätt. Byggledarens sätt.

Det blev i alla fall väldigt fint när det blev klart. Även om den biten som jag fick sätta fast lossnade lite senare...
Nu får man en liten hum om hur det kommer att se ut och hur mycket golvyta som går åt. 
Taket
Idag har vi lagt energ på taket. Det är ett roligt jobb men ganska tufft när man åter igen ska jobba med armarna ovanför huvudet. Hur är det möjligt att det kan vara så tungt? 
Jag började med att ta hand om bjälkarna. Så här såg de ut efter slipningen.

Så här blev resultatet efter en omgång mörk ek bets.

När bjälkarna var klara så kunde vi äntligen börja sätta fart med taket. 
Ett vitt sågat tak med lite grövre känsla. 
Vårt hus är ju så fantastiskt snett och vint. Allt blir snett och flera gånger måste vi ta beslut om var det sneda ska synas. När man tex planerar belysning i taket. Ska lamporna ligga i linje med varandra eller med väggen? Och har man sedan dubbla rader med lampor så är det frågan om vilken vägg man i då fall ska gå efter?  Charmigt på sitt sätt och en del av tjusningen med att renovera gammalt. Det gäller bara att inte bli irriterad när man sedan sitter där på muggen och kollar upp i taket och ser att lamporna inte sitter rakt....
En av de sista bitarna av taket hade en diff på 6-7 cm mot väggen. Som att skära en tårtbit ungefär. Ni fattar. 
Taket kom på plats och blev faktiskt över förväntan snyggt.

Dagens sista jobb blev att lägga primer på golvet. Nu är det redo för morgondagens flytspackel. Tjoho! Det närmar sig! 

Vi är också helt redo för den där hantverkaren som gärna får komma hit vilken dag som helst. Ja, jag vet! Tålamod.
A&J
ps. I natt hade blandaren till duschen frusit sönder! Då snackar vi kallt! 

Kommentera inlägget här :